Skam å bruke !

Noen ganger så vet jeg ikke hva jeg skal gjøre uten PCn og mobilen min. Jeg har spurt meg selv mange ganger hvorfor jeg egentlig er avhening av den, enkelt sagt.. kontakt med vennene. Men da kunne man jo ha droppet PCn? Vist man i det hele tatt klarer å forestille seg barna i Afrika som verken har PC eller mobil men likvell klarer å leve livet sitt og ha det gøy i blant, da burde vi nordmenn også klare å gjøre det! Så av og til så sitter jeg å skammer meg over at jeg sitter for mye foran PC skjermen og ikke drar ute og lever som alle andre gjorde før. TENK DET! Når foreldrene dine levde hadde de kansje verken PC eller mobil, de hadde kansje en hustelefon, men ikke noe mer enn det. Og noen hadde ikke noe mer enn en TV med serier som gikk i svart-hvitt! Hva gjorde de om dagene? Jo jeg spurte pappa, han svarte enkelt å kort at han har levd som sjømann på havet i flere år før jeg ble født og de dro alltid på ferie til slekt og venner og koste seg og grillet på gode dager. De brukte verken telefon eller noe slikt, de bare gikk den lange veien, evt syklet eller tok tog til de de skulle til og hadde håp på at de var hjemme. Og mamma, vell siden hun var sammen med pappa siden 18-års alderen men pappa likevell dro ute mye på sjøen som sjømann så tok hun seg sin tid til å passe småsøsken og hadde det hyggelig med familien sin. Og nå som jeg går på stua sitter mamma og pappa og ser på TV og er sikkelige moderne i forhold til de svart-hvite tider! Visse ting burde ikke ha blitt oppfunnet. Med disse ordene tror jeg jeg skal bruke mer tid i leksene, utdanning og ikke sitte foran PC og TV skjermen hele dagen lang, man forkorter livet vist man kikker mye, faktisk. Har noen i det hele tatt tenkt på dette? Man hadde ikke trengt PC for å ha det gøy, tenk på barna i Afrika .. de har så vitt råd til mat men de klarer seg kjempefint, for de klarer å elske familien sin og sette pris på naturen! Og ikke sette pris på visse PC og teknologi shit .. jeg kjenner jeg blir irritert på meg selv. Det er en skam for oss å bruke slikt egentlig, når det sitter fattige barn nede i Afrika og nermest dør nesten. Vi bor til tross i et rikt land, hvorfor ikke bruke mere penger på fattige og medisiner evt sykehusplasser og alt slik? I stede for hjernecelledrepende strålinga fra PC og TV?? Jeg vil helt klart bruke mer tid til naturen ass, jeg bor i en skog på en gård, og før som barn var jeg ute og lekte hver dag med familie og kjæledyra mine! Men takker være PCn min så har jeg "liksom" ikke tid til stakkars kjæledyra mine D: PC'ne burde ha blitt utryddet for lengst siden! For meg som bruker den selv så skammer jeg meg hver dag for at jeg bruker for mye tid på PCn! Barn i Afrika er likeverdige, men har det så mye verre, syntes du kansje dert er rettferdig?? Vell, det syntes ikke jeg ass!

Alle fattige barn har en drøm om å begynne på skole! Fleste av barn her i Norge setter ikke pris på det vi lærer en gang, orker ikke å bry oss .. forskjell kansje?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Lise Lindblom

Lise Lindblom

14, Trondheim

Hei og velkommen til min blogg! <3 Jeg blogger om alt fra hverdag, mote, foto og musikk. Gjerne kom med tips om hva jeg kan blogge om, kan komme til nytte :) Kommenterer alltid tilbake! ~ Enjoy youself <3

Kategorier

Arkiv

hits